Monday, July 16, 2012

çupra

Balık ve sağladığı omega3 ‘ün bünyemize yararları saymakla bitmez. Özellikle yaz aylarında sahillerde kurulan balık sofralarının yanı sıra evinizde ızgarada balık keyfi yaşamak istemezmisiniz. Çipra , çupra gibi farklı söylemlerle bilinsede biz sadece tadı ve yemekle ilgileneceğimiz için bu ayrıntılara takılmıyoruz. icon smile Izgara ipura Tarifi Hazrlan )


izgara cipura Izgara ipura Tarifi Hazrlan



izgara cupra Izgara ipura Tarifi Hazrlan


Resimlerde salatalı ve salatasız olarak iki farklı şekilde koymak istedim. Eğer sizde salata seviyorsanız mevsim salatası ile balığınızı destekleyebilirsiniz.  Gelelim ızgara çupramızın yapılışına…


Malzemeler


* 2 adet deniz çipurası


* 1/2 adet limon suyu


* Defne Yaprağı


* zeytinyağı


Hazırlanışı


1. Deniz çipuraları iyice temizleyin.


2. Balığın her iki yanına çizikler atın.


3. Önce limon suyu sonra da zeytinyağı ile ovun.


4. Karın kısımlarına defne yaprakları koyup en az 1 saat bekletin.


5. Izgarada iyice pişirin. Pişirme sırasında tabakta kalan sostan bir fırça yardımıyla balıklara sürmeye devam edin.


Afiyet Olsun


 



0 views

No comments:

Post a Comment