Sunday, July 8, 2012

Kakaolu Kek Tarifi


Temmuz 08, 2012



Kakaolu Kek Tarifi
Kakaolu Kek Tarifi
08 Temmuz 2012
Yazar:

eLzem












8-10 Kişilik Malzemeleri


  • 4 adet yumurta

  • 2 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı süt

  • 2 su bardağı un

  • 4 çorba kaşığı kakao

  • 1 paket kabartma tozu

  • yarım paket – 125 gram margarin


Margarini ertin, yumurtaları şekerle birlikte çırpın, şeker iyice eridikten sonra sütü, yağı ve hamur kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam edin. Karışım iyice sıvı halini aldığında, içine kakaoyu ekleyin, kakaonun topaklanmaması için çırpma işlemine hiç ara vermeden çırpın. Hazırladığınız bu karışımdan bir su bardağı ayırın, kalanın içine un katıp çırpın. Daha sonra yağlanmış bir kek kalıbına dökün, orta ısılı fırında yaklaşık yarım saat pişirin, kekin pişip pişmediğini anlamak için ortasına bir bıçak batırın. Bıçak temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Hemen servis tabağına alın ve henüz sıcakken, ayırdığınız bir bardak sosu  kekin üzerine döküp emmesi için bir süre bekletin. Kek sosu çektiğinde servis yapabilirsiniz. Dilerseniz üzerine çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment