Wednesday, September 12, 2012

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE




MALZEMELER


3 çay bardağı pudra şekeri


2 çay bardağı hindiztan cevizi


1 paket margarin(oda sıcaklığında)


1 paket kabartma tozu


1 paket vanilya


2 yumurta sarısı(beyazları ayrılacak)


Aldığı kadar un






YAPILIŞI


Yoğurma kabının içine bütün malzemeler konulur ve katı bir hamur elde edene kadar yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar elde edilir.Üzeri önce yumurta akına,sonra hindistan cevizine bulanır.(isterseniz kakaoya da bandrabilirsiniz)Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir.Soğuyunca tepsiden alınır.

No comments:

Post a Comment