Thursday, August 23, 2012

renkli pasta tarifi











Malzemeler
















  • Bir adet KAKAOLU pandispanya (yapılışı için kakaolu yazan yere tıklayın)






























  • Bir adet ISPANAKLI pandispanya (yapılışı için ıspanaklı yazan yere tıklayın)










































Krema malzemeleri
















  • 5 su bardağı süt






























  • 3 yemek kaşığı un






























  • 3 yemek kaşığı nişasta






























  • 6 yemek kaşığı şeker






























  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi






























  • 50 gr. tereyağı (en son katılıp çırpılacak)






























  • 1 paket vanilya



































Islatmak için: 1 su bardağı süt






Arası için: 4 adet muz






Üzeri için: 2 paket krem şanti






Süslemek için: damla çikolata ve küçük yeşil lokum veya antep fıstığı






Nasıl hazırlanır?
















  • Ispanaklı ve kakaolu pandispanyayı hazırlayın.






























  • Her birini ortadan ikiye bölerek 4 kat elde edin.(yani 2 kat kakaolu, 2 kat ıspanaklı)Yandaki  resimde pandispanyayı nasıl ikiye böldüğümü anlatmıştım.






























  • Kremayı pişirin.






























  • Önce kakaolu pandispanyanın bir parçasını  koyup sütle ıslatın.






























  • Üzerine kremadan sürüp muz dilimleri yerleştirin. (ben muzların üzerine de çok krema sürüyorum ki üst kat yapışsın.)






























  • Sonra ıspanaklı pandispanyanın bir parçasını koyup ıslatın. Aynı şekilde katlar bitene kadar ıslatın, krema ve muz döşeyerek 4 katı tamamlayın.






























  • 2 su bardağı sütle krem şantileri çırpın. Pastanın üzerini kaplayın. Kalan şantiyle gördüğünüz gibi süslemesini yapın.










































VN:F [1.9.17_1161]






Rating: 0.0/10 (0 votes cast)






VN:F [1.9.17_1161]

No comments:

Post a Comment