22 Ağustos 2012 by edibenin
Merhabalar,
Elmalı pastayı eminim birçok kişi çok seviyordur,bugün paylaşacağım tarifim elmalı pastanın milföy ile yapılmış daha hafif bir versiyonu”Elmalı Örgü Milföyler”
Malzemeler
- 10 Adet Kare Milföy
- 3 Adet Elma
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Çay Kaşığı Tarçın
- Yarım Su Bardağı Ceviz
- Üzeri İçin Pudra Şekeri
- Üzeri İçin 1 Adet Yumurta Sarısı
Hazırlanışı
Elmaların kabuklarını soyup rendedinin büyük tarafıyla rendeliyoruz,üzerine şekeri ilave edip tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Altını kapatınca tarçın ve cevizi ilave ediyoruz.
Milföyümüzü tezgaha koyup orta kısmına ince uzun olacak şekilde harçtan koyup http://edibenin.mutfaksirlari.com/2012/06/22/kremsantili-pogaca/ linkindeki kremşantili poğaça tarifimde olduğu gibi şekil veriyoruz.Üzerine yumurta sarımızı sürüyoruz.
Önceden 180 derece ısıttığımız fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.Soğuyunca pudra şekeri ile servis yapabiliriz.
Afiyet Olsuuuunnn…
Category Börekler | Tags: , elmalı milföy, Milföy
Henüz yorum yapılmamış.
No comments:
Post a Comment