Malzemeler
- Bir adet KAKAOLU pandispanya (yapılışı için kakaolu yazan yere tıklayın)
- Bir adet ISPANAKLI pandispanya (yapılışı için ıspanaklı yazan yere tıklayın)
Krema malzemeleri
- 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 50 gr. tereyağı (en son katılıp çırpılacak)
- 1 paket vanilya
Islatmak için: 1 su bardağı süt
Arası için: 4 adet muz
Üzeri için: 2 paket krem şanti
Süslemek için: damla çikolata ve küçük yeşil lokum veya antep fıstığı
Nasıl hazırlanır?
- Ispanaklı ve kakaolu pandispanyayı hazırlayın.
- Her birini ortadan ikiye bölerek 4 kat elde edin.(yani 2 kat kakaolu, 2 kat ıspanaklı)Yandaki resimde pandispanyayı nasıl ikiye böldüğümü anlatmıştım.
- Kremayı pişirin.
- Önce kakaolu pandispanyanın bir parçasını koyup sütle ıslatın.
- Üzerine kremadan sürüp muz dilimleri yerleştirin. (ben muzların üzerine de çok krema sürüyorum ki üst kat yapışsın.)
- Sonra ıspanaklı pandispanyanın bir parçasını koyup ıslatın. Aynı şekilde katlar bitene kadar ıslatın, krema ve muz döşeyerek 4 katı tamamlayın.
- 2 su bardağı sütle krem şantileri çırpın. Pastanın üzerini kaplayın. Kalan şantiyle gördüğünüz gibi süslemesini yapın.
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
No comments:
Post a Comment