2 su bardağı mercimeği iyice yıkayıp derin ve geniş bir tencerenin içine koyun daha sonra soğanı soyun ve dörde bölün içine atın et suyunu ve tuzu da ilave edin. Yüksek ateşte mercimek ezilene kadar kaynatmaya devam edin. Daha sonra süzgeçten geçirin başka bir tencereye boşaltın ve kaynamaya bırakın. Tavanın içerisine margarini koyun ve kızdırın kırmızı toz biberi ve naneyi de ekleyerek yağın içinde yakın. Ateşte kaynayan çorbanın içerisine ekleyin. 2-üç dakika kaynattıktan sonra ocağın üzerinden kenara alın. Servis tabağına ne kadar koyacaksanız koyun ve çorbayı limon suyu ve sumak da ilave ederek servis yapın.
malzemeleri
8 su bardağı et suyu
2 su bardağı sarı mercimek
bir adet kuru soğan
4 yemek kaşığı yağ
bir tatlı kaşığı nane
bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber
bir tatlı kaşığı sumak
bir yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
No comments:
Post a Comment