Patates Omleti
Malzemeler
►3 adet orta boy haşlanmış patates
►3 adet yumurta
►1 kutu sade labne peyniri
►3 çorba kaşığı krema
►1 kahve fincanı un
►200 gr dana veya hindi jambon
►30 gr tereyağı
►Tuz, karabiber
Patates Omleti Tarifi:
► Patatesleri soyup ezerek püre haline getirin. Jambonu ince
şeritler halinde doğrayın. Bir kâsede yumurtaları çırpın. Un, labne peyniri, krema ve tuz ekleyip tel çırpıcı ile iyice çırparak yumurtalarla karıştırın.
► Patates püresini yumurtalı peynirli karışıma ekleyin. Karabiber serpin. Doğranmış jambonları ilave edip hepsini birlikte karıştırın.
► Tereyağını 20-22 cm çapında bir tavada eritin. Karışımın tamamını veya yarısını tavaya döküp altı tamamen pişince geniş bir spatula yardımı ile çevirip diğer tarafını da pişirin. Düz tabağa alıp 4 eşit parçaya kesin ve omlet dilimlerini sıcak olarak servis yapın. Malzemeyi ikiye bölerek iki ayrı seferde de pişirebilirsiniz.
Sponsor Bağlantılar
Bu Tarife Yorum Yazın,
Sık Kullanılanlara Ekle, FaceBook'ta Paylaş
No comments:
Post a Comment