Friday, July 13, 2012

Peynirli Börek Tarifi



Peynirli Börek nasıl yapılır ?

Peynirli Börek Mutfak: Türk Murfağı.

Peynirli Börek Yapım Zorluğu: Kolay.

Peynirli Börek Gerekli Malzemeler;

500 gr dondurulmuş milföy hamuru

1 yumurtanın sarısı

200 gr mozzarella (veya dil peyniri)

24 adet ufak (kiraz) domates

frenk fesleğeni

tuz

8 kişilik

Peynirli Börek Tarifi;

Milföy hamurunu, yaklaşık 5 mm kalınlığında açın. 24 adet baklava şekli kesip fırın

tepsisine dizin. Küçük bir fırçayla her birinin üstüne, 1 çorbakaşığı suyla çırpılmış yumurta sarısını sürün.

Mozzarella veya dil peynirini 24 dilime ayırın. Domatesleri ikiye bölün ve baklava şekilindeki yufkaların üzerine dağıtın. Tuz ektikten sonra her bir domatesin arasına birer parça peynir yerleştirin. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 1o-12 dakika kadar bekletin. Frenk fesleğeni yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 160

No comments:

Post a Comment